Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Te vroeg geboren kinderen op latere leeftijd vaak introvert

Uit een onderzoek van de University of Warwick blijk dat kinderen die te vroeg geboren worden een grotere kans hebben dat zij op latere leeftijd introvert en onzeker worden.

Ook komt het vaker voor dat de kinderen onzeker, neurotisch en bezorgd zijn. In het onderzoek is een vergelijking gemaakt tussen 200 vroeg geboren baby’s en 197 kinderen die ‘op tijd’ geboren zijn. De achtergrond dat te vroeg geboren op latere leeftijd vaak introvert zijn is tweeledig. Enerzijds wordt het latere introverte karakter beïnvloedt doordat vroege baby’s vaker in kritieke gezondheidstoestand belanden, hetgeen impact heeft op de ontwikkeling van hun hersenen. Daarnaast zijn de ouders van een vroeg geboren kind vaak extra bezorgd om ze, wat daarnaast vormend is voor het karakter van het kind.

Over vroeggeboorte wordt gesproken wanneer een baby binnen 37 weken ter wereld komt, in plaats van tussen 37 en 42 weken. In eerder onderzoek werd al aangetoond dat kinderen die binnen 32 weken geboren worden, een verhoogde kans op autisme hebben en ook in hun cognitieve ontwikkeling achterblijven.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email