Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hunkeren naar junk food geeft zwangere vrouw door aan baby

 kidMoeders die veel junk food eten tijdens hun zwangerschap kunnen hun kinderen programmeren om veel behoefte te krijgen aan hetzelfde soort voedsel en daardoor een groter risico lopen op zwaarlijvigheid. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Adelaide universiteit blijkt dat vrouwen die afvallen en meer bewegen voordat ze zwanger worden, dit de ontwikkeling van het embryo kan verbeteren.

Wanneer vrouwen vette en zoete voedingsmiddelen aten vóór de conceptie en tijdens de zwangerschap deze voorkeur werd meegegeven aan de nakomelingen bij het geven van borstvoeding. De smaakvoorkeuren van hun baby’s veranderde en hun eetlust werd verhoogd voor vette en zoete voedingsmiddelen. Naar schatting heeft tot 50% van de vrouwen met overgewicht of obesitas wanneer ze zwanger worden een verhoogd risico op overgewicht van hun kind in zijn latere leven. ” De toename van obesitas onder zwangere vrouwen heeft geleid tot het ontstaan van een zogenaamde intergenerationele cyclus van obesitas en metabole ziekten , ” zegt onderzoeker dr. Beverly Muhlhausler. 

” Het positieve nieuws uit soortgelijke studies onder dieren is, dat goede voeding tijdens de zwangerschap en borstvoeding vroege toename van lichaamsvet bij nakomelingen kan voorkomen” .

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email