Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

IJzer tijdens de zwangerschap zorgt voor grotere en gezondere baby’s

Wanneer zwangere vrouwen dagelijks een ijzersupplement nemen baren zij grotere en gezondere baby’s, volgens een nieuwe studie. The Daily Mail schreef dat onderzoekers in Engeland en Amerika hebben ontdekt dat het nemen ijzer tijdens zwangerschap gelinkt kan worden aan een aanzienlijke toename van het geboortegewicht.De effecten werden waargenomen voor ijzer doses tot 66 mg per dag. Het is belangrijk op te merken dat De Wereldgezondheidsorganisatie zwangere vrouwen momenteel een dosis van 60 mg per dag adviseert. IJzerdeficiëntie is de meest voorkomende voedingsdeficiëntie in de wereld.En het is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede tijdens de zwangerschap van zwangere vrouwen over de hele wereld.

Onderzoekers in Engeland en de VS hebben de resultaten van meer dan 90 studies naar het gebruik van prenatale ijzer geanalyseerd, waarbij bijna twee miljoen vrouwen waren betrokken. Zij vonden dat ijzer gebruik leidt tot een verhoogd gemiddelde hemoglobinegehalte en significante vermindering van het risico van bloedarmoede. Er was echter geen afname van het risico van vroeggeboorte wanneer ijzer gebruikt werd.

De onderzoekers geven aan dat de bevindingen suggereren dat het gebruik van ijzer tijdens zwangerschap door vrouwen kan worden gebruikt als preventieve strategie voor de hematologische status van de moeder en om het geboortegewicht van het kind te verbeteren.

Bewerkingen ongedaan maken
Alpha
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email