Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderen spelen maar met de helft van hun speelgoed

Dat kinderen tegenwoordig eigenlijk teveel speelgoed hebben, blijkt uit het gegeven dat slechts met de helft van het eigen speelgoed wordt gespeeld.

Deze conclusie is getrokken uit een enquête uitgezet onder 1100 ouders met kinderen van 2 tot 8 jaar oud. Vier op de tien kinderen bleek ruim vijftig stuks speelgoed te hebben, wat de ouders meer dan genoeg vinden. En zelfs 9 procent van de kinderen heeft meer dan 100 stuks speelgoed. Volgens de ouders speelt hun kind niet eens met een groot deel van het speelgoed: ruim de helft ervan komt nooit uit de speelgoedkast.

Met deze wetenschap is Platform Goedzak in samenwerking met Albert Heijn een actie gestart om dit doelloze speelgoed een tweede leven te geven. Platform Goedzak stimuleert mensen om op een duurzame en sociale manier met hun spullen om te gaan. Tot en met zondag 6 december kunnen ouders een speciale Goedzak ophalen bij een van de 450 deelnemende AH filialen. De gevulde zak kun je weer bij de AH inleveren waarna wordt geregeld dat het speelgoed terechtkomt bij een lokaal goed doel, zoals de Voedselbank, een buurthuis of asielzoekerscentrum.

,,Door het teveel aan speelgoed in te zamelen, kunnen de feestdagen voor kinderen die het minder getroffen hebben extra speciaal gemaakt worden,” zegt Maarten Heijltjes, bedenker en ontwerper van Goedzak. Het platform verspreidde de doorzichtige Goedzakken onder meer in Amsterdam, waar bewoners ze gevuld met afgedankte spullen aan straat konden zetten. Tassen die na 1 dag niet werden meegenomen door buurtbewoners werden gebracht naar de kringloopwinkel.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email