Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Leer de vijf huiltjes van je baby kennen

Naamloos6Op basis van het huiltje van je baby zou je kunnen begrijpen wat hij nodig heeft. Volgens de Dunstan methode zijn er namelijk vijf verschillende huiltjes te onderscheiden met elk een eigen betekenis. Het gaat hierbij om de klank van het snikje dat je baby gebruikt in de aanloop naar een flinke huilbui. Als je kind eenmaal echt aan het huilen is, kun je de Dunstan-methode niet meer toepassen.

De methode is vernoemd naar Priscilla Dunston die op basis van haar eerste moederervaring de verschillende manieren van huilen van haar kindje ontdekte en dit publiceerde. Haar doel is andere ouders op deze manier te helpen om sneller te weten wat hun baby nodig heeft. Vooral voor de kersverse ouder een uitkomst.

De 5 klanken worden herkend en zijn gerelateerd aan relfexen van je kindje:

 • Nèh – Betekent dat je baby honger heeft, waarbij het eenbekend zuigreflex die bij het voeden hoort de ‘nèh’ klank veroorzaakt
 • Èh – Betekent dat er een boer dwars zit
 • Owh – Betekent dat je baby moe is, waarbij de ‘owh’ klank wordt veroorzaakt door het gaapreflex
 • Eairth – Betekent dat je baby last heeft van gasvorming en een windje moet laten
 • Heh – Betekent dat je baby zich niet comfortabel voelt, bijvoorbeeld om hij het te warm of koud heeft .

Er zijn op youtube verschillende filmpjes te vinden die je helpen bij het herkennen van de huiltjes.

Kijk bijvoorbeeld naar het volgende filmpje http://www.youtube.com/watch?v=_IRQc2hOiKE

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email