Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Moeder wil betere informatie bijvoeding na overlijden baby door ondervoeding

Borstvoeding is de beste voeding. Echter, wanneer een vrouw niet genoeg borstvoeding produceert, is bijvoeden met een fles noodzakelijk. Dit is wat een Amerikaanse vrouw wil benadrukken die haar zoontje verloren door een gebrek aan voedingsstoffen. Zij wil daarom dat moeders beter worden begeleid in het bijvoeden met flesvoeding wanneer dat nodig is. Nu wordt er in de V.S. volgens haar te weinig gewaarschuwd voor ondervoeding.
Dit schrijft zij aan Fed is Best, een stichting opgericht door artsen die zich hardmaakt voor het bijvoeden van baby’s met flesvoeding als borstvoeding moeilijk op gang komt.

Jillian Johnson beviel 5 jaar geleden van baby Landon geboren via een keizersnede. De jongen was een gezonde baby. Al snel wilde Landon echter non stop aan de borst en bleef maar huilen als hij dat niet was.
De moeder liet haar zoontje daarom continu aan de borst. De verpleegsters in het ziekenhuis verzekerden haar dat haar baby genoeg voeding binnenkreeg en haar zorgen niet nodig waren. Na een paar dagen mochten de moeder en de baby naar huis, eenmaal thuis ging het echter snel slechter met het jongetje. Na een voeding raakte het jongetje bewusteloos. Na directe opname in het ziekenhuis gaven de organen van het jongetje één voor één op en hij kreeg een hartstilstand. Jillian bleek niet genoeg melk te produceren, waardoor haar zoontje niet genoeg voedingsstoffen binnen had gekregen. Enkele maanden later overleed hij als gevolg hiervan.

Jillian wil met haar verhaal andere Amerikaanse moeders hierover informeren en voor waarschuwen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email