Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een buikdrager?

Wat is een buikdrager

Een buikdrager staat synoniem voor alle dragers waarbij je je kindje aan de voorkant kunt dragen. Er zijn verschillende typen buikdrager:

 • Een draagzak waarbij je je baby rechtop draagt, waarbij je kind zowel naar jou als naar voren kan kijken.
 • Een voorgevormde draagdoek of draagzak waarin je je baby horizontaal draagt, in een foetale houding. Het wordt afgeraden om dit product te gebruiken, omdat het de ademhaling van je baby belemmert.
 • Een draagdoek die door de gebruiker zelf geknoopt kan worden en waarmee je je baby op verschillende manieren kunt dragen.

Kooptips voor een buikdrager

Om ervoor te zorgen dat je een veilige buikdrager aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Een buikdrager moet voldoen aan de Europese norm voor buikdragers: NEN-EN 13209-2.  Voor draagdoeken en draagzakken bestaat er nog geen norm.
 • De draagzak of draagdoek moet voldoende steun in de rug en aan het hoofd geven van je baby. Een jonge baby kan namelijk nog niet het eigen hoofdje zelfstandig omhoog houden. Maar ook een grotere baby heeft voldoende ondersteuning nodig. Kies daarom altijd een draagzak of draagdoek met goede verstelmogelijkheden.
 • Koop liever geen draagdoek/draagzak waarin uw baby horizontaal gedragen wordt. Door de vorm van de doek wordt het gezichtje deels bedekt en ligt het kindje met een gebogen rug, hierdoor hebben kinderen meer moeite met ademhalen.
 • Als je gaat voor een tweedehands buikdrager is het slim op te letten op de kwaliteit van de stof en stiksels, die mogen niet stuk of versleten zijn. Ook is het belangrijk na te gaan of de schouderbanden nog goed bevestigd zijn en of het verstel mechanisme nog werkend is.

Gebruiktips voor een buikdrager

 • Wanneer je eenmaal een buikdrager in gebruik neemt, is het belangrijk in het gebruik dat je altijd waakzaam bent dat je kindje in staat is goed en vrij te ademen.
 • Ook draag je je kind in een buikdrager nooit onder een dichte jas.
 • Houd ook de temperatuur in de gaten, controleer regelmatig hoe je kindje zich voelt.
 • Voor je eerste gebruik, is het handig om thuis te oefenen met omdoen, afdoen, openen, sluiten en eventueel knopen zonder je kind.
 • Let verder erop dat je evenwichtspunt verandert bij het dragen van een buikdrager en je voorzichtig moet zijn met struikelen, omdat je door een buikdrager je niet ziet waar je je voeten neerzet.
 • Tot slot mag je je kindje niet in een buidrager dragen wanneer je kookt, fietst, in de auto of op de motor rijdt of tijdens het sporten of skeeleren.

Wanneer mag mijn baby in een buikdrager?

Bekende merken buikdrager

Wil je weten welke merken er van buikdragers zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • BabyBjorn: BabyBjorn is een Zweeds familiebedrijf dat in 1961 werd opgericht door Björn Jakobson. BabyBjorn ziet het als haar belangrijkste doel het dagelijks leven voor gezinnen met kleine kinderen eenvoudiger te maken door het ontwikkelen van veilige en innovatieve producten van de hoogste kwaliteit voor kinderen tot drie jaar. Producten van BabyBjorn zijn in meer dan 50 landen over de wereld te koop. Het assortiment van BabyBjorn bestaat uit onder meer draagzakken voor op de buik en rug, wipstoeltjes en reisbedjes. Bekijk hier BabyBjorn buikdragers.
 • ByKay: Als moeder van 4 kinderen ontdekte Kay Poelen al snel de voordelen van de draagdoek: huidcontact, geborgenheid en daarbij een praktische manier van je kindje bij je dragen. Het was aanleiding om ByKay op te richten. Veiligheid, kwaliteit en stijl zijn waarden die het merk ByKay vertegenwoordigen. Aan elk product van ByKay wordt veel zorg en aandacht besteed. Bekijk hier ByKay buikdragers.
 • Chicco: Al ruim 60 jaar is het de missie van Chicco om dagelijks bij te dragen aan het geluk van kinderen en hun ouders. Chicco biedt daarom eenvoudige en veilige oplossingen die beantwoorden aan de dagelijkse eisen van zowel ouders als kinderen, gedurende elke groeifase van baby tot kind. Chicco heeft een ruim assortiment aan hoogwaardige baby artikelen: producten voor onderweg (zoals wandelwagens en kinderwagens) en buikdragers, als ook kleding en speelgoed. Bekijk hier Chicco buikdragers.
 • Childwheels: Childwheels zorgt ervoor dat kinderen genieten van veel comfort als ze met hun ouders op pad zijn. Childwheels heeft een ruim assortiment aan buikdragers die bekend staan om hun mooie ontwerp, hoge kwaliteit en redelijke prijs. Bekijk hier Childwheels buikdragers.
 • Lodger: Lodger maakt het leven voor jonge ouders gemakkelijk. Lodger producten worden met de grootste zorg ontwikkeld om kinderen comfort en geborgenheid te bieden zowel thuis als onderweg. Veiligheid, mobiliteit en kwaliteit staan hierbij hoog in het vaandel. Het voordeel van de buikdrager van Lodger is dat je hem zelfstandig kunt instellen. Bekijk hier Lodger buikdragers.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je buikdrager of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken buikdragers.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email