Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een kinder- of wandelwagen?

Wat is een kinder- of wandelwagen

Kinderwagens zijn wagens die geschikt zijn voor kinderen vanaf de geboorte totdat ze ongeveer 6-9 maanden oud zijn. De wagen heeft een platte bak, waar je kindje op de rug in ligt. Wanneer je kindje goed kan zitten mag je overstappen op de wandelwagen of buggy. Deze zijn geschikt vanaf de leeftijd van 6-9 maanden tot ongeveer dat je kindje 4 jaar oud is. Een wandelwagen is een wagen met een zitje, waarin je kind comfortabel en ruim kan zitten. De rugleuning van een wandelwagen is in meerdere standen verstelbaar en heeft meestal ook een ligstand. Vaak bevat een wandelwagen ook een ruimte voor boodschappen onder de zitting. Buggy’s zijn een stuk lichter dan een wandelwagen en kunnen compacter opgevouwen worden. Ze hebben een kleiner zitje, waardoor het zitten voor je kindje minder comfortabel is dan in een wandelwagen.

Er zijn diverse soorten kinderwagens en wandelwagens te koop. Veel modellen zijn een combinatie van beide. Die gebruik je dan eerst als kinderwagen en erna als wandelwagen.

Vaak kun je op het onderstel van je kinder- of wandelwagen een autozitje plaatsen. Een autostoeltje mag je alleen niet voor langdurig gebruik gebruiken, omdat je kindje hier weinig bewegingsvrijheid in heeft. Voor de motorische ontwikkeling van je baby is het beter wanneer hij platligt in de wandelwagen.

Kooptips voor een kinder- of wandelwagen

Om ervoor te zorgen dat je een veilige kinderwagen of wandelwagen aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • NEN-EN 1888: Een kinder- of wandelwagen moet voldoen aan de Europese norm NEN-EN 1888.
 • Gebruiksaanwijzing: Zorg ervoor dat je een gebruiksaanwijzing ontvangt bij de wagen en de verkoper vraagt om een uitleg te geven over de functionaliteiten. Probeer de functionaliteiten ook in het bijzijn van de verkoper allemaal zelf even uit.
 • Grote bak: Het is slim om een kinderwagen te kiezen met een zo groot mogelijke bak, dan past je kindje er zolang mogelijk in.
 • Tweedehands: Kijk bij een tweedehandexemplaar specifiek of er geen sprake is van teveel slijtage van de wagen, de bak of het zitje, de bevestiging daarvan, het tuigje in het zitje, de wielen, het inklapmechanisme en de remmen. Verder is het belangrijk dat het frame niet verbogen is, omdat dit zorgt voor zwakke plekken in de constructie.

Een kinderwagen of wandelwagen kan ook diverse accessoires hebben. De volgende zijn erg handig:

 • Regenscherm: Een regenscherm om je kind te beschermen bij regen. Ga altijd goed na of er nog sprake is van genoeg ventilatie.
 • Klamboe: Een klamboe om je kind te beschermen tegen insecten.
 • Wagenspanner: Een wagenspanner om speelgoed boven een wandelwagen op te bergen.
 • Voetenzak: Een voetenzak, wat een gevoerde zak is, die aan de wandelwagen bevestigd wordt om de benen van je  kind bij koud weer warm te houden.
 • Voeten- of kinderplak: Een voetenplank of kinderplank met wielen die je aan de kinderwagen bevestigd om een ouder kind (vanaf ongeveer 2 jaar) kan laten staan.

Bekende merken kinder- of wandelwagen

Wil je weten welke merken er van kinder- of wandelwagens zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Quinny: De producten van Quinny zijn specifiek ontwikkeld zijn voor ouders die een druk bestaan leiden in de stad. Quinny wil écht iets bijdragen aan je leven in de stad en de uitdagingen die je hier als ouder elke dag weer moet overwinnen. Quinny maakt slimme oplossingen voor ouders die onderweg zijn. Zo heeft Quinny bijzonder mooie, kwalitatief hoogwaardige en kleurrijke kinderwagens en wandelwagens voor je kleintje. Bekijk hier Quinny kinder- en wandelwagens.
 • Maxi-Cosi: Maxi-Cosi begrijpt goed hoe spannend het is wanneer je een baby verwacht en dat het bijzonder leuk is om samen tijd door te brengen en de wereld te verkennen. Maxi-Cosi streeft daarom al ruim 30 jaar naar innovatie door de veiligste, meest praktische en comfortabele kinderwagens, wandelwagens en autostoelen te produceren. Veel van de producten Maxi-Cosi worden hoog gewaardeerd en ontvangen awards ontvangen van zowel onafhankelijke consumentenorganisaties als specialisten op het gebied van babyartikelen. Bekijk hier Maxi-Cosi kinder- en wandelwagens.
 • Koelstra: Al vanaf de oprichting in 1934 is Koelstra een familiebedrijf en vervaardigt al jarenlang babyproducten voor elke nieuwe generatie ouders en kinderen. Koelstra heeft een jong en ambitieus team dat continu de allermooiste kinderwagens, wandelwagens en buggy’s bedenkt en (door)ontwikkelt. De babyproducten van Koelstra worden wereldwijd via een dealernetwerk van (online) babywinkels verkocht. Bekijk hier Koelstra kinder- en wandelwagens.
 • Hauck: Als ouder wil je je baby graag overal mee naar toe nemen. Om elke belevenis met je kindje te kunnen delen, heb je een goede en veilige kinder- of wandelwagen of buggy nodig. Hauck ontwikkelt prachtige babyproducten voor onderweg met een fraaie look en alle kenmerken om urenlang wandelplezier te garanderen zowel in de stad, bos of strand. Bekijk hier Hauck kinder- en wandelwagens.
 • Chicco: Al ruim 60 jaar is het de missie van Chicco om dagelijks bij te dragen aan het geluk van kinderen en hun ouders. Chicco biedt daarom eenvoudige en veilige oplossingen die beantwoorden aan de dagelijkse eisen van ouders en kinderen, tijdens elke groeifase van baby tot kind. Chicco heeft een ruim assortiment aan hoogwaardige baby artikelen: producten voor onderweg (zoals wandelwagens en kinderwagens), speelgoed, kleding en wiegjes en ledikantjes. Bekijk hier Chicco kinder- en wandelwagens.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je kinderwagen of wandelwagen of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken kinderwagens en wandelwagens.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email