Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Rechten als werkende partner?

Rechten als werkende partner

Je partner heeft na de bevalling recht op 2 dagen betaald kraamverlof bij de geboorte van jullie kind. Dit verlof mag niet geweigerd worden door de werkgever. Daarbij is de werkgever verplicht het loon van je partner door te betalen tijdens het kraamverlof. Wel kan er in de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) van je partner mogelijk andere afspraken staan over de duur van het kraamverlof. Ook bestaat de mogelijkheid dat de werkgever de afspraak heeft vastgelegd om kraamverlof van extra vakantiedagen in te laten houden. Extra vakantiedagen zijn vakantiedagen die je als partner eventueel boven het wettelijke minimum aantal vakantiedagen van je werkgever krijgt.

Moment van opnemen verlof

Je partner mag zelf bepalen wanneer hij het verlof opneemt. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat indien jullie baby thuis geboren wordt, het verlof binnen 4 weken na de geboorte moet worden opgenomen. Wordt jullie baby in het ziekenhuis geboren, dan moet het verlof binnen 4 weken na thuiskomst van de baby worden opgenomen.

Calamiteitenverlof

Goed te weten is dat de tijd die nodig is om geboorteaangifte te doen niet valt onder het kraamverlof, maar onder het zogenaamde calamiteitenverlof. Ook voor het calamiteitenverlof geldt dat je werkgever je verzoek om dit op te nemen niet mag weigeren. Ook wordt het calamiteitenverlof doorbetaald. Je werkgever zou je partner wel kunnen vragen om het calamiteitenverlof te compenseren met vakantiedagen. Dit kan alleen indien hier uitdrukkelijk toestemming voor is gegeven.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email