Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Steeds meer zwangere vrouwen onder toezicht ter bescherming ongeboren kind

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) wil ervoor zorgen dat zwangere vrouwen vaker gedwongen hulp krijgen tijdens hun zwangerschap ter bescherming van het ongeboren kind.

Vorig jaar werden de moeders van circa 270 ongeboren kinderen onder hun toezicht gesteld.

Gedwongen hulp wil men vooral realiseren voor zwangere vrouwen die bijvoorbeeld veel alcohol drinken, psychische problemen hebben of slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Tot nu toe wordt gedwongen hulp hoofdzakelijk pas verleend na de vierentwintigste week van de zwangerschap.

Allereerst wordt geprobeerd om de zwangere vrouw door voorlichting te motiveren risicovol gedrag om te keren. Wanneer dit mislukt, zijn er hulpprogramma’s. Wanneer vrouwen hier niet aan mee willen werken, kan gedreigd worden met uithuisplaatsing van de baby zodra die ter wereld komt.

De raad wil echter nu ook dat het mogelijk wordt ongeboren kinderen in de eerste maanden van de zwangerschap beter te beschermen. Ook vindt de raad dat de huidige maatregelen niet genoeg zijn toegesneden op de belangen van de ongeboren kinderen. Daarom is haar advies ook om de ondertoezichtstelling van een nog niet geboren kind expliciet in de wet op te nemen. Tot slot is de raad van mening dat hulpverleners meer bevoegdheden moeten krijgen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email