Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ongeboren baby’s oefenen al gezichtsuitdrukkingen in de baarmoeder

Ongeboren baby’s blijken al in de baarmoeder gezichtsuitdrukkingen te oefenen, blijkt uit een gepubliceerde studie van Durham University. De studie toont aan dat gezonde foetussen gezichtsuitdrukkingen ontwikkelen tijdens de zwangerschap die steeds complexer worden.

Speciale 4D-scans werden ontwikkeld om bij 24 weken zwangerschap een-dimensionale uitdrukkingen te observeren, zoals het verplaatsen van de lippen tot een glimlach en bij 36 weken in de zwangerschap complexe multi-dimensionale uitdrukkingen als pijn uitdrukkingen te herkennen.

Onderzoekers geloven dat dit een adaptief proces is dat de ongeboren baby in staat stelt om zich voor te bereiden op het leven na de geboorte. Hoofdonderzoeker dr. Nadja Reissland, zegt hierover: “Het is van vitaal belang voor zuigelingen dat zij in staat zijn om pijn te laten zien zodra ze geboren zijn, zodat ze direct met hun verzorgers kunnen communiceren.

Het is nog niet duidelijk of foetussen daadwerkelijk pijn kunnen voelen, noch weten de onderzoekers of gezichtsuitdrukkingen betrekking hebben op hoe ze zich voelen. De onderzoekers geven aan dat de expressie van foetale bewegingen van het gezicht een ontwikkelingsproces eerder verband lijkt te houden met de ontwikkeling van het brein in plaats van dat deze gekoppeld kunnen worden aan gevoelens.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email