Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vijftien procent minder kinderopvangtoeslag betaald in 2012

In 2012 heeft de Belastingdienst maar liefst vierhonderd miljoen euro minder aan kinderopvangtoeslag uitgekeerd dan in 2011. Met de daling van vijftien procent komt het totale uitgekeerde bedrag op 2,4 miljard euro. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen week gemeld.De nieuwe regels voor de kinderopvang hebben ertoe geleid dat veel ouders stopten met het gebruik van zogenaamde formele kinderopvang, opvang die bij een gemeente is geregistreerd. Ook de verslechterde situatie op de arbeidsmarkt heeft volgens het CBS bijgedragen aan het verminderde gebruik van opvang.

De uitstroom uit de toeslagregeling was in 2012 voor het eerst groter dan de instroom.In 2012 kwamen er namelijk 75.000 ontvangers van de toeslag bij terwijl 78.000 mensen stopten met de regeling. In de jaren voor 2012 lag de toename van de instromers altijd rond de negentigduizend. In totaal ontvingen 534.000 ouders of ouderparen kinderopvangtoeslag.

De ontvangers van de toeslag declareerden minder uren opvang. Hierdoor daalden de gemiddelde kosten voor de opvang met 550 euro naar 6600 euro. De vergoeding voor de opvangkosten daalde in 2012 eveneens. In 2011 werd nog 72 procent van de kosten vergoed via toeslagen, in 2012 was dat echter nog maar 68 procent.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email