Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wetsvoorstel lesbisch ouderschap richting Eerste Kamer

trouwenOp 30 oktober 2012 is het wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie  door de Tweede Kamer aanvaard dat de procedure wijzigt waarop het juridisch ouderschap van de duomoeder tot stand komt. En op 15 januari 2013 begint het goedkeuringstraject in de Eerste Kamer.

Indien het wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer komt, zal partner van de moeder van een kind (duomoeder) voortaan juridisch ouder worden zonder dat zij daarvoor de gang naar de rechter hoeft te maken. Lesbische moeders krijgen hiermee dezelfde rechten als een heterostel. De duomoeder kan namelijk automatisch juridisch ouder worden door te trouwen indien er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan het kind door de partner erkend worden.

Het voorstel brengt het recht zo veel mogelijk in overeenstemming met de feitelijke situatie van kinderen die opgroeien in een gezin met twee moeders. Als er sprake is van een bekende biologische vader, dan bestaat de mogelijkheid voor de moeders en de betreffende vader ook om  niet de duomoeder, maar de biologische vader de tweede juridische ouder wordt van het kind.

Op basis van cijfers van het CBS zullen vermoedelijk tussen de 200 tot 400 moeders jaarlijks van de nieuwe regeling gebruikmaken.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email