Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

150 vrouwen wachten op IVF behandeling bij UMC Utrecht

Hoewel eerder ingeschat op 84, blijken er maar liefst 150 vrouwen voorlopig niet terecht bij de IVF kliniek van UMC Utrecht voor behandeling. Patiënten van het UMCU, Rijnstate Ziekenhuis, Meander Medisch Centrum, het Diakonessenziekenhuis en het Sint Antoniusziekenhuis moeten minimaal nog een maand wachten op de behandeling. Vrouwen die reeds gestart waren met de hormoonbehandeling worden nog wel verder geholpen.

De IVF kliniek is sinds vorige week gesloten omdat aan het licht kwam dat bij de bevruchting van eicellen van 26 vrouwen mogelijk de zaadcellen van de man van een ander stel gebruikt zijn. Hierdoor bestaat de kans dat een vrouw zwanger is geworden met zaad van de verkeerde partner. Voorlopig is het UMC Utrecht daarom samen met enkele andere ziekenhuizen in de regio, gestopt met ivf-, ICSI-, en cryobehandelingen.

Eén van de wachtende vrouwen heeft acht embryo’s liggen in de vriezer van het UMC Utrecht en vreest pas in maart terecht te kunnen. Voor de vrouw zijn dit echter cruciale maanden, omdat een baarmoederafwijking de conditie van haar baarmoeder elke maand slechte maakt.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email