Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Het is beter voor ontwikkeling baby als hij naar zijn ouder kijkt in de buggy

Ouders die hun baby kunnen zien tijdens als zij in de buggy zitten, stimuleren de ontwikkeling van hun kind. Steeds meer ouders geven er de voorkeur aan te appen in plaats van contact zoeken met hun kind terwijl het in de wagen zit. Ook zitten kinderen steeds meer met hun gezicht naar de straat. Door al deze gevallen gaat de communicatie verloren.

Onderzoekers van de Universiteit van Dundee observeerden 2.700 wandelende moeders. Kinderen die hun moeder konden zien lachten twee maal zo vaak. Ook ervoeren zij minder stress.

Voor kinderen is het juist belangrijk contact te zoeken met hun ouders achter de kinderwagen, bijvoorbeeld om gerustgesteld te worden als er geluiden zijn op straat. Als de ouder er dan niet is voor het kind, kan dat tot een stressreactie leiden. Ouders denken vaak dat hun kind te jong is om mee te praten, maar kinderen leren juist veel door naar hun ouders te kijken en te luisteren. Ouders missen zo onbedoeld momenten in de ontwikkeling van het kind en stimuleren deze onvoldoende. Volgens de experts hebben kinderen hebben iemand nodig die de dingen benoemt en voorbeelden geeft, dit stimuleert hun woordenschat wat voor hun gehele schoolperiode een belangrijke start is.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email