Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

6 kraamcadeaus die je beter niet kunt geven

Iedereen die zelf kinderen heeft, heeft het vast wel meegemaakt dat je kraamcadeautjes krijgt waar je helemaal niets mee kan. Dat het erg lief of goed bedoeld is, dat begrijp je wel. Maar toch is het zonde dat je iets krijgt, dat vervolgens in de kast blijft liggen.

Ga je binnenkort zelf op kraamvisite kan dan dit lijstje je helpen met wat je in ieder geval beter niet kunt geven.

 1. Denk bij het kopen van kleertjes aan de seizoenen
  Je hebt weinig aan een schattig zomerjurkje die je dochtertje pas aan kan tegen de tijd dat het buiten vriest. Ook heb je niet zoveel aan een dikke winterjas, als het hartje zomer is. Bij de meeste kledingzaken hangen wel lijstjes waarop aangegeven staan welke maat een kindje ongeveer heeft op welke leeftijd, die je kunnen helpen. Ook kun je de ouders vragen of ze überhaupt wel kleertjes nodig hebben of dat ze al een kast vol hebben.
 2. Een handige draagzak 
  Denk je de ouders bij te maken met een handige draagzak of draagdoek, waarmee ze hun kindje fijn bij zich kunnen dragen als ze op pad gaan? Het verschilt heel erg per ouder of diegene het wel fijn vind om een draagzak te gaan gebruiken. Daarbij zijn er zoveel verschillende soorten, dat ouders die waarschijnlijk beter zelf kunnen uitzoeken als ze er wel één willen hebben.
 3. Een prachtig boxkleed
  Een boxkleed dat jij erg lief, schattig of mooi vindt kan de moeder of vader verschrikkelijk vinden. Een boxkleed komt in de woonkamer te liggen en smaken kunnen erg verschillen. Laat de ouders deze dus ook zeker lekker zelf uitzoeken.
 4. XXL-knuffelbeer
  Niet iedereen woont in een villa en de meeste babykamers zijn ook niet heel erg groot. Over het algemeen zul je ouders dan ook niet heel erg blij maken met een mega grote knuffel. Erg schattig is het wel om te zien, zo’n kleintje met zo’n mega-knuffel, een olifant, beer of Nijntje, maar waar laat je deze vervolgens? Grote kans dat de knuffel enorm in de weg komt te staan! Over het algemeen is handig om je af te vragen of het handig is een knuffel mee te brengen, want dat doen al zoveel mensen dat het kind vaak kan zwemmen in zijn knuffels.
 5. 2e, 3e of 4e hands spullen
  Heb je van je eigen kinderen nog spullen speelgoed of babyspullen liggen, kom dan niet in de verleiding deze ongevraagd mee te brengen. De één zal dolblij zijn met alles wat hij of zij kan krijgen, terwijl de ander liever alles nieuw heeft. Je kunt het natuurlijk wel altijd aanbieden en aangeven dat de ouders maar even moeten nadenken of het kunnen gebruiken.
 6. Schoentjes en laarsjes in mini-maatjes
  Schoentjes of (regen)laarsjes kunnen erg leuk zijn om te krijgen, maar in de hele kleine maatjes zullen ze over het algemeen niet tot weinig gebruikt worden. Best logisch ook, aangezien de meeste kindjes rond 14 maanden pas de eerste stapjes zetten. Ze hebben dan gemiddeld toch al wel maatje 20 of 21. Dus regenlaarsjes in maat 19, zullen hoogstwaarschijnlijk ongebruikt in de kast blijven liggen. Zachte babyschoentjes kunnen uiteraard wel in de kleinere maatjes.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email