Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ouders sparen gemiddeld 72 euro per maand per kind

Ouders die voor hun kinderen sparen, sparen per kind elke maand gemiddeld 72 euro. Dit blijkt uit een enquête die iVox in opdracht van Keytrade Bank uitzette bij 1.000 ouders tussen de 35-54 jaar oud.

27,30% van de Belgische ouders vindt het belangrijk een bedrag te sparen om later aan hun kinderen mee te geven. 61,20% wil dit ook doen als het voor de ouders zelf financieel uitkomt. De resterende 11,5% geeft aan dat hun kinderen het financieel zelf moeten redden.

Bijna 25% van de ouders geeft aan zijn kinderen op termijn minstens 25.000 euro mee te willen geven. Bij 21,8% ligt dat bedrag tussen de 10.000 euro en 25.000 euro. Het spaarbedrag stijgt naarmate de ouders hoger opgeleid zijn en meer verdienen. Zeven op de tien Belgen is er ook van overtuigd dit spaardoel te bereiken. 32,4% heeft geen specifiek spaarbedrag voor hun kinderen in gedachten.

De wens om te sparen voor hun kinderen is voor de ouders veelal uit voorzorg, omdat het merendeel (70%) ervan uitgaat dat de jeugd het minder god zal krijgen dan zij het hebben gehad als kind. Toch is de financiële steun van de ouders minder hoog dan wat ze zelf ontvingen. Hoewel 18,7% van de Belgen een bedrag van 50.000 euro of meer zelf ontving van hun ouders meegekregen, wil slechts 7% ook dit bedrag geven aan hun kinderen.

Over het algemeen wordt gespaard voor studies, of de aankoop van een huis.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email