Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Beter helemaal geen caffeïne tijdens de zwangerschap

caffeineUit een recent onderzoek van Zweedse wetenschappers is gebleken dat de inname van cafeïne tijdens de zwangerschap zowel de moeder als haar ongeboren baby schaadt. Daar waar tot nu toe gedacht werd dat de consumptie van caffeïne in beperkte mate niet schadelijk is, blijkt uit het onderzoek dat de consumptie van slechts één cafeïne product al schadelijk is waarbij een relatie wordt gelegd met een lager geboortegewicht van baby’s en te klein geboren baby’s. Deze studie is nu nog enkel gebaseerd op observaties, er zal nog definitief vastgesteld moeten worden cafeïne daadwerkelijk de oorzaak van deze complicaties tijdens de zwangerschap.

In het onderzoek waarin deze eerste conclusie getrokken is, zijn 60.000 vrouwen bestudeerd die in verschillende variaties cafeïne tot zich namen.  Naast de vermindering van het geboortegewicht van de baby, werd cafeïne ook verantwoordelijk gehouden voor een langere draagtijd. In een rapport uitgebracht door het Noorse Instituut van Volksgezondheid wordt beweerd dat de consumptie van 200-300mg cafeïne per dag het risico van baby op een te kleine baby met 27 tot 62% toeneemt.

De onderzoekers adviseren op basis van de voorlopige resultaten aan zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap geheel te stoppen met het innemen van caffeïne houdende producten of in elk geval de inname te minderen tot maximaal 200 mg per dag.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *