Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Betrokkenheid vaders vaak nog beperkt bij opvoeding kind

Nederland loopt nog behoorlijk achter op het gebied van vaderschapsverlof. En ook wanneer gekeken wordt naar de opvoeding van het kind mag de rol voor de vader ook nog groter worden. Uiteindelijk zijn moeders vooral nog de hoofd opvoeder. Kinderen hebben er echter baat bij dat zij worden opgevoed door meer personen en vaders en moeders elkaar hierbij in balans houden.

Vanuit de vrouwenemancipatie beweging wordt al langere tijd aangedrongen op een meer actieve deelname van mannen, mannen laten het echter tot nu toe afweten volgens Emancipator, een organisatie voor mannenemancipatie. Hoewel er steeds meer vaders zijn die actief het vaderschap invullen, maar dit is nog wel meer uitzondering dan regel. Vaders worden twee dagen na de geboorte van hun kind geacht weer naar het werk te gaan.

Ook worden vaders nog regelmatig als kostwinner gezien. Ondanks dat vrouwen een beroep hebben op het niveau van hun opleiding, werken vrouwen vaak niet toe naar het vervullen van hun wensen, zoals een tweede auto, of vakantie.

D66 en VVD pleiten nu voor dezelfde rechten voor ongetrouwde vaders. Vaders kunnen zich nergens aan vasthouden. Het wetsvoorstel is voor Nederland misschien een grote doorbraak, maar op wereldniveau loopt Nederland nog steeds achter.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email