Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Mediagebruik onder kinderen neemt in hoog tempo toe

Een paar jaar geleden was televisie de grootste afleider voor kinderen op mediagebied. Tegenwoordig wordt deze nummer 1 plek steeds meer ingehaald door de tablet en de smartphone. Dit is één van de bevindingen uit het jaarlijkse onderzoek van Iene Miene Media van het Nederlands Jeugdinstituut, dat uitgevoerd wordt in opdracht van Mediawijzer.net.

De stijgende populariteit van de tablet en smartphone geldt vooral voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Kinderen in deze leeftijdsgroep spelen dagelijks gemiddeld 34 minuten op een tablet, terwijl dit in 2012 nog 12 minuten was. Daarnaast kijken de kinderen gemiddeld nog 46 minuten televisie per dag. Kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar maken toenemende mate gebruik van een smartphone. Dit gebruik is 2,5 keer meer in vergelijking met 2012 en is van 6 minuten per dag gestegen naar 15 minuten per dag. Voor deze leeftijdsgroep blijft de televisie ook populair en behoudt de meest prominente plaats in het leven van de kinderen. Kinderen van 5-8 jaar kijken 53 minuten per dag televisie.

Voor het onderzoek zijn ruim duizend ouders van kinderen van 1 tot en met 8 jaar ondervraagd. Ouders worstelen met het mediagebruik van hun kinderen. Enerzijds geven zij het verkeerde voorbeeld door zelf veel tijd te besteden aan computers, tablets en smartphones te besteden, anderzijds zeggen ze media geen must te vinden hun kinderen vinden en geven er de voorkeur aan dat hun kinderen met iets anders spelen dan met media.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email