Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Expertisepunt voor ouders opgericht met ernstig zieke kinderen

Een expertisepunt is opgericht voor ouders met ernstig zieke kinderen. Doel is deze ouders eenvoudiger duidelijkheid te geven over zaken waarover zij zich zorgen maken. Het expertisepunt is bedoeld voor zowel ouders als andere personen die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen met een intensieve zorgvraag.

Het expertisepunt is een idee van de denktank IKZ (intensieve kindzorg). Deze denktank is begin 2016 opgericht door staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) om problemen van ouders en hun kinderen te benoemen en zo wanneer mogelijk op te lossen. In de denktank zijn onder meer ouders, verpleegkundigen, ouderorganisaties, verzekeraars en verschillende ministeries vertegenwoordigd. Omdat de zorg voor ernstig zieke kinderen heel uniek is waardoor regels soms belemmerend werken, hebben ouders baat bij praktische hulp die met een expertisepunt gegeven kan worden.

Er zijn weinig kinderen met een intensieve zorgvraag, de de problemen echter vaak bijzonder complex. Er is vaak geen algemene oplossing en ook is er veel onduidelijkheid over welke instantie verantwoordelijk is voor het regelen en betalen van de zorg. Het expertisepunt bestaat uit deskundigen die dergelijke vragen kunnen beantwoorden, naar de juiste instantie kunnen doorverwijzen of zelf contact kunnen zoeken om tot een passende oplossing te komen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email