Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Het bed delen met kind neemt toe ondanks waarschuwingen

Een groeiend aantal ouders van gezinnen deelt het bed met hun baby’s en jonge kinderen, ondanks waarschuwingen van deskundigen dat dit de kans vergroot dat een baby zou kunnen sterven aan Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) , verstikking of verstrengeling.

Een nieuwe door de regering gefinancierde studie toont aan dat het bed met delen met kinderen in de afgelopen 17 jaar is verdubbeld. Het percentage is namelijk gestegen van 7 % in 1993 tot 14% in 2010. De stijging was het sterkst onder Afro – Amerikaanse gezinnen. Hier steeg het percentage van 21% naar 39% . Onder witte zuigelingen , het steeg van 5 % tot 9 % . Onder Spaanse zuigelingen , steeg het van 13 % tot 21 % .

De verschillen in de nachtelijke gewoonten is toegenomen in de afgelopen jaren, aldus de hoofdauteur Eva Colson van de Yale University School of Medicine in een verklaring. Deze trend is een reden voor bezorgdheid, omdat Afro – Amerikaanse baby’s al een verhoogd risico hebben op wiegendood

Advies van artsen over de risico’s van het delen van het bed met een kind blijkt aanzienlijk te helpen bij het verminderen ervan, blijkt uit onderzoek van bijna 20.000 zorgverleners uitgevoerd door onderzoekers van de National Institutes of Health en andere organisaties.

Ouders en verzorgers die een arts hadden die duidelijk adviseerden niet het bed te delen, gaven circa 34 % minder aan dat zij dit deden van ouders en verzorgers die geen advies hadden ontvangen. Om het risico op wiegendood en andere slaap-gerelateerde gevaren te voorkomen adviseert de American Academy of Pediatrics baby’s te slapen in dezelfde kamer als de ouder of verzorger, maar niet in hetzelfde bed

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email