Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Mannen worden steeds ouder vader vanwege onzekere financiële situatie

Uit cijfers die het CBS recent uitbracht blijkt dat mannen op steeds latere leeftijd vader worden. Mannen zouden kiezen om op hogere leeftijd vader te worden omdat zij het vaderschap uitstellen door onzekere situaties. Onzeker situaties zijn bijvoorbeeld een contract voor bepaalde tijd of een onstabiele financiële inkomsten.

Vader worden op latere leeftijd kent zowel voor- als nadelen voor een kind. Naarmate de tijd vordert is de kans groter op een meer stabiele financiële situatie is de gedachte. Verder is het gezinsleven stabieler als de man veertig of vijftig jaar oud is wat gunstig is voor de ontwikkeling van het kind.

Een nadeel aan vaderschap op latere leeftijd is de fysieke staat van de vader waardoor er weinig intensief gespeeld en gestoeid kan worden. Dit heeft met name impact op de sociale emotionele ontwikkeling van het kind.

In 2015 waren mannen bij hun eerste kind gemiddeld 32,5 jaar oud. Hoewel de leeftijd hoger ligt dan twintig jaar geleden, is er in de afgelopen jaren weinig ontwikkeling. Vaders zijn gemiddeld drie jaar ouder dan moeders. In 2015 waren vrouwen die voor het eerst moeder werden gemiddeld 29,6 jaar oud.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email