Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe een pinda allergie kan worden voorkomen bij je kinderen

Ongeveer 3% kinderen van ontwikkelde landen heeft inmiddels een pinda allergie. Het aantal allergiegevallen is in de Verenigde staten in de afgelopen 2 decennia verdrievoudigd. Hoewel allergieën voor eieren en koemelk beter mee om te gaan zijn en ook kunnen verdwijnen, kan een pinda allergie levensbedreigend zijn en is levenslang. De alarmerende stijging heeft ertoe geleid dat pinda’s gemeden worden op scholen en andere openbare gelegenheden waar kinderen komen.

Het leek een goed idee indertijd om – met het stijgende aantal pinda allergie gevallen onder kinderen – om ouders te adviseren om hun kinderen ver weg te houden van pinda’s, mede om eventuele levensbedreigende reacties te voorkomen. Een nieuwe studie suggereert echter dat dit advies meer kwaad doet dan goed.

Een recente,  meerjarige klinische studie ontdekte dat kleine kinderen die pinda’s vermijden in hun eerste 5 levensjaren, 7 keer meer risico liepen op een pinda allergie dan kinderen die pinda’s minimaal 3 keer per week aten. Deze bevindingen werden gepresenteerd bij de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse academie voor allergieën, astma en immuniteit, die ook gepubliceerd werden in de New England Journal of Medicine.

“De resultaten kunnen in potentie de manier waarop we omgaan met voedselallergie transformeren,” zegt Dr. Anthony Fauci, directeur van het nationale instituut van allergieën en besmettelijke ziekten in een statement. Het instituut zorgde voor de financiering van het onderzoek.

Het onderzoek geeft ook inzicht in hygiëne in relatie tot allergieën en auto immuun ziektes. Tot nu toe was de gedachte dat kinderen met een dergelijke aandoening moesten opgroeien in een ultra steriele omgeving met antibacteriële zeep en andere desinfecteringsmiddelen. De studie toonde aan dat kinderen van gezinnen die een afwasmachine gebruikten, meer kans hadden op allergieën in vergelijking met kinderen waar de afwas met de hand werd gedaan.

Al deze onnatuurlijke zuiverheid ontneemt het immuunsysteem de kans om weerstand op te bouwen tegen allerhande bacteriën.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email