Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Jonge gezinnen verspillen jaarlijks veel voedsel

In Nederland wordt tussen 1,7 en 2,6 miljard kilo voedsel per jaar verspild. Consumenten nemen maar liefst 0,8 miljard kilo hiervan voor hun rekening. Onder de consument verspillers vallen eenpersoonshuishoudens, jongeren onder de 25 jaar en hoofdzakelijk gezinnen met jonge kinderen. Hoe kun jij als ouder je steentje bijdragen om dit probleem kleiner te maken?

Hoe jonge gezinnen dit probleem kunnen verhelpen

Allereerst de oorzaak. Ook gezinnen met jonge kinderen gooien dus bijzonder veel voedsel weg. Achtergrond hiervan is dat kinderen hun bord vaak niet leegeten, waarna dit eten rechtstreeks in de vuilnisbak wordt gegooid. Om dit te voorkomen kun je voor je kind beter kleine hoeveelheden tegelijk opscheppen en bijvoorbeeld een spelletje verzinnen om met een extra schepje eten te belonen. Dit is tegelijkertijd een handig trucje om je kinderen te leren hun bordje leeg te eten.

Daarnaast eten kinderen niet altijd wat de pot schaft. Hierdoor worden er meerdere gerechten voor ouders en kinderen klaargemaakt, waar veel van overblijft. Een oplossing kan zijn dat kinderen de restjes opeet van een andere dag, bijvoorbeeld in gepureerde vorm. Nog een manier om minder weg te gooien.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email