Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kind dagelijks in bad is funest voor huid van kindje

Je kind nog even in bad of in de douche en dan snel naar bed. Dat is voor veel ouders met jonge kinderen een dagelijkse routine. Dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt echter aan RTL nieuws dat je hiermee moet oppassen. Want een dagelijkse wasbeurt is helemaal niet goed voor de huid van je kind.

Volgens de dermatoloog zijn we veel te schoon en dat is helemaal niet nodig. Met behulp van een onderzoeksbureau stelde ze aan meer dan duizend ouders vragen over het wassen van hun jonge (onder de twaalf) kinderen. 68 procent van de ouders gaf aan hun kind dagelijks te wassen.

Slecht voor het huidje
In de wintermaanden wassen we ons met veel warmer water en in combinatie met zeep, is dat funest voor de huid van je kindje. Vocht op de huid verdampt na het wassen en neemt vocht uit de huid mee, met uitdroging als gevolg. Veel zeep zorgt er ook nog eens voor dat het vette laagje dat de huid van je kind juist beschermt, wordt weggewassen.

Het belangrijkste advies is maar twee of drie keer per week badderen en gebruik vaker een washandje, dat is al genoeg. Verder kun je kiezen voor een zeep zonder allerlei toevoegingen en parfum. Je kunt een beetje badolie toevoegen als je baby een hele droge huid heeft.

Bron: RTL Nieuws

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email