Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderen bij bevalling aanwezig laten zijn kan goed zijn

Voor sommige ouders is het een bewuste keuze om oudere kinderen bij de geboorte aanwezig te laten zijn van hun nieuwe broertje of zusje. Maar is het eigenlijk wel verantwoord om een kind een bevalling te laten meemaken?

Volgens verloskundige Tamara Zamani denkt dat het een mooie ervaring is voor de kinderen, zolang ze er maar goed op zijn voorbereid. Volgens de verloskundige kan het voor oudere kinderen waardevol zijn om hun moeder op een hele andere manier te zien. “Op deze manier krijgen de oudere kinderen ook tijdens de kraamperiode veel respect voor hun moeder omdat ze zien wat zij heeft meegemaakt”.

Een bevalling kan erg zwaar zijn, ook kunnen er zich complicaties voordoen. Zamani geeft aan dit niet traumatisch hoeft te zijn voor aanwezige kinderen, zolang er een goede voorbereiding wordt getroffen voor de bevalling. Voor jonge kinderen kan het wel moeilijk zijn om hun moeder onder zulke emotionele omstandigheden te zien. Haar advies is dan ook aan ouders om kinderen jonger dan acht jaar niet bij de bevalling aanwezig te laten zijn.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email