Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Oorzaak van meerdere miskramen ontdekt

Er is hoopvol nieuws: de oorzaak van meerdere miskramen is eindelijk ontdekt. Een nieuwe ontdekking wijst dit uit en geeft vrouwen die meerdere miskramen hebben gehad de mogelijkheid tot behandeling.

Elke miskraam is hartverscheurend en verdrietig, laat staan als dit je als vrouw meerdere keren overkomt. Toch is dit helaas voor 1 op de 100 vrouwen wel het geval. Een doorbraak kan deze vrouwen nu wat hoop geven. Wetenschappers hebben ontdekt dat een tekort aan stamcellen in de baarmoeder van deze vrouwen leidt tot meerdere miskramen. Nu dit ontdekt is, is direct onderzoek gestart om de juiste behandeling hiervan te bepalen.

“We hebben ontdekt dat de binnenwand van de baarmoeder van vrouwen met meerdere miskramen al voor de zwangerschap dit tekort kennen,” geeft Jan Brosens aan, professor in Verloskunde en Gynaecologie aan de Universiteit van Warwick in Engeland, die het onderzoeksteam leidde. “Dit defect oplossen voordat de patiĆ«nt opnieuw zwanger wordt, kan een miskraam voorkomen.”

De onderzoekers bekeken weefsel uit de binnenwand van de baarmoeders van 183 vrouwen en ontdekten minder stamcellen bij vrouwen die meerdere miskramen hadden gehad in vergelijking met de controle groep van de studie. Ook werd ontdekt door de wetenschappers dat het tekort aan stamcellen de veroudering van de baarmoeder versnelde, wat het zelfs nog complexer maakt dat een embryo zich ontwikkeld in de baarmoeder.

Het doel is nu nieuwe interventies te ontwikkelen om de wand van de baarmoeder te verbeteren. De focus is hierbij tweeledig. Allereerst willen de onderzoekers de screening van vrouwen met een risico op meerdere miskramen verbeteren door het ontwikkelen van een nieuwe endometrium test. Ten tweede, willen zij verschillende medicijnen en andere interventies ontwikkelen die eraan bijdragen dat embryo’s zich beter implanteren in de baarmoeder.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email