Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Thuiswerken en je kinderen

Het nieuwe werken wat betekent dat je werkgever toelaat dat je in meer of mindere mate thuis mag werken of freelancen brengt veel voordelen met zich mee.

Je kunt thuis werken op het moment dat je kind ziek is, wat eerder naar huis gaan om je kind van school te halen en ’s avonds nog even doorwerken.

Het enige wat van belang is, is vast te stellen wat je hierin zelf als prettig ervaart en ook je persoonlijke grenzen bepaalt. Hoeveel uur wil je bijvoorbeeld aan je werk kwijt zijn? Wil je in de avond nog werken? En hoe gaat je kind ermee om dat je werk af en toe tijd tussendoor van je vraagt? Als je jouw ideale privé/werk invulling eenmaal duidelijk hebt, overleg dan op je werk en thuis hoe je dat wilt invullen.

Bij thuiswerken bestaat echter wel het risico dat de grenzen tussen werk en privé vervagen. Er zijn een aantal tips om dit te voorkomen:

  • Controleer niet om de paar minuten je e-mail, maar bijvoorbeeld slechts elk uur.
  • Begin aan het begin van de dag met de belangrijkste dingen, zonder pauze en met een duidelijke start- en eindtijd.
  • Plan ook ruimte in om na te denken. Iedereen heeft afwisseling nodig om in de eigen werkzaamheden. En op het moment dat je een eigen bedrijf hebt of werkzaam bent als freelancer, is het belangrijk dat je tussentijds ook nadenkt over je toekomst.
  • Maak thuis onderscheid tussen wat je woon- en werkplek is. Werk bijvoorbeeld dus niet aan de keukentafel, maar op een specifieke plek in je huis die je als werkplek aanwijst. Heb je een kleine woonruimte, wees dan creatief in wat je werkplek onderscheidend maakt. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen werkkleding te dragen op het moment dat je werkt en andere kleding aan te trekken op het moment dat je klaar bent.
  • Ga er niet vanuit dat je direct reactie krijgt op elke mail die je stuurt. Anderen werken wellicht ook binnen het nieuwe werken model en zitten niet altijd tijdens kantooruren achter de laptop. Wanneer je redelijk snel antwoord wilt, is het handig deze verwachting in je mail te zetten of in geval van meer haast gewoon even te bellen.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email