Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderfeestje verjaardag kind kost ouders gemiddeld EUR 110,60

Ouders geven 220 miljoen euro per jaar uit aan de verjaardagsfeestjes van hun kinderen. Per feestje is dit gemiddeld EUR 110,60.

Actiepagina.nl heeft hiernaar onderzoek verricht waarbij zij 800 ouders met kinderen tot en met twaalf jaar vroegen naar het verjaardagsbudget voor hun kinderen. Kinderen die zes jaar worden krijgen met EUR 161 gemiddeld het duurste verjaardagsfeestje. Hierna is het feestje voor de eerste verjaardag van kinderen het meest kostbaar met gemiddeld EUR 136.

Ruim 40% van de ouders start al minimaal een maand voor het feestje met de voorbereidingen ervan. Het versturen van uitnodigingen en nieuwe kleding voor de jarige zijn kosten die nog voor het verjaardagsfeestje worden gemaakt.

Voor een verjaardagsfeestje worden gemiddeld zeven kinderen uitgenodigd. Op meer dan 60% van de feestjes wordt er taart gegeten en wordt er gemiddeld EUR 21,80 besteed aan de verjaardagstaart. Toch vindt meer dan 40% van de ouders het belangrijk dat er (ook) gezond en verantwoord eten en drinken wordt gegeven tijdens het feestje.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email