Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van keukenbescherming?

Een veilige leefomgeving voor je kind

De keuken kan een gevaarlijke ruimte zijn voor je kind. Er bevinden zich chemische middelen in je keuken, namelijk schoonmaakartikelen en ook is er gevaar voor verbranding in de omgeving van het fornuis. Er zijn diverse producten beschikbaar die de keuken veiliger maken voor je kind.

Los van de producten dien je sowieso aan de volgende zaken te denken:

  • Schoonmaakmiddelen: Plaats schoonmaakmiddelen hoog of monteer sloten op keukenkastjes en keukenlades. Deze sloten, bijvoorbeeld magneetsloten, monteer je aan je keukenkastje of keukenlade en zorgen ervoor dat het kastje of de lade helemaal niet of nog slechts gedeeltelijk open gaat, zodat kinderen niet bij de inhoud kunnen komen.
  • Scherpe voorwerpen: Zorg ervoor dat scherpe voorwerpen zoals glazen en messen, maar ook lucifers niet binnen bereik hebt liggen.
  • Fornuis: Koken moet je doen met de stelen van pannen naar achteren om te voorkomen dat kinderen een pan naar zichzelf toetrekken. Een andere optie is een fornuisrek op je fornuis te plaatsen zodat kinderen op een afstand moeten blijven en zich niet kunnen verbranden of een hete vloeistof over zich heen kunnen krijgen. Een fornuisrek is een doorzichtig hittebestendig scherm waarmee je je fornuis afschermt wat het moeilijk voor kinderen maakt bij de pannen en het vuur te komen. Ook zijn er knoppenbeveiliger moet namelijk aan het fornuisrek vastgemaakt worden. Je kunt hem dus niet los monteren! De knoppenbeveiligers te koop, die voorkomen dat aan de knoppen van het fornuis gaan draaien.
  • Kokend water: Zet de waterkoker buiten bereik van je kind en let op met je kopje thee. Kokend water kan forse brandwonden bij een kind veroorzaken.

Bekende merken keukenbeveiliging

Wil je weten welke merken keukenbeveiliging er zijn om kindveiligheid in je huis te garanderen en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

  • Jippie’s: De keuken is een gevaarlijk terrein voor kinderen. Jippie’s biedt diverse veiligheidsartikelen om ongelukken te voorkomen, waaronder beveiliging voor in de keuken. Producten van Jippie’s kunnen enge ongevallen in en rondom je huis voorkomen, zoals verbranding in de keuken. Veel verbrandingen zijn te voorkomen door een fornuisrekje van Jippie’s te gebruiken. Ongelukjes zoals overkoken en bij de steel van een pan komen, behoren dan tot het verleden. Bekijk hier Jippie’s keukenbeveiliging.
  • Childhome: Childhome heeft een uitgebreide collectie aan veiligheidsproducten die je kind beschermen van de belangrijkste gevaren in en rondom het huis, zoals in je keuken. Als er producten een echte bijdrage leveren aan de vermindering van ongevallen in de keuken dan zijn het wel de kookplaatbeschermers, fornuisknoppen en fornuisrekken van Childhome. Childhome verkoopt verder ook koelkastafsluiters. Bekijk hier Childhome keukenbeveiliging.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je keukenbeveiliging of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken keukenbeveiliging.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email