Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een fietsstoeltje?

Wat is een fietsstoeltje 

Met een fietsstoeltje kun je je kind vervoeren met je fiets.

Je hebt twee soorten fietsstoeltjes: één voor voorop je fiets en één voor achterop je fiets. Een fietsstoeltje dat bedoeld is om voorop je fiets te plaatsen kun je gebruiken totdat je kind ongeveer 3 jaar oud is. Erna wordt het namelijk te zwaar met sturen. Een fietsstoeltje dat bedoeld is om achterop je fiets te plaatsen kun je gebruiken totdat je kind ongeveer vijf jaar is. Let met achterop zitten dat de voetjes van je kind tussen het draaiende wiel kan komen. Het is daarom belangrijk dat je je spaken goed hebt afgeschermd om dat te voorkomen.

Kooptips voor een fietsstoeltje

Om ervoor te zorgen dat je een veilig fietsstoeltje aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

  • Een fietszitje moet voldoen aan de Europese wetgeving. Dit kun je zien aan de vermelding van NEN-EN 14344.
  • Probeer het fietszitje altijd uit in de aanwezigheid van je kind en ga na of er geen voetjes tussen de spaken van je fiets komen of lichaamsdelen in de knel komen bij het sturen, maar ook of het sturen nog goed lukt nu je met een fietszitje met kind minder goed in staat bent scherpe bochten te maken.

Wanneer je een fietsstoeltje eenmaal in gebruik hebt moet je er altijd rekening mee houden dat je door het gewicht van je kindje trager reageert met remmen en vertrekken. En zorg er, vooral bij jonge kinderen voor, dat alle gordeltjes dicht zijn.

Wanneer mag mijn baby in een fietsstoeltje?

Bekende merken fietsstoeltjes

Wil je weten welke merken er van fietsstoeltjes zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

  • Bellelli: Bellelli is in 1994 opgericht en van Italiaanse komaf. Bij de ontwikkeling van haar fietsstoeltjes streeft Bellelli naar excellentie. Na het onmiddellijke succes van de fietsstoeltjes van Bellelli voegde zij enkele jaren hierna ook autostoeltjes toe aan haar assortiment. Het succes van Bellelli zit hem in de avant – garde technologie , top veiligheidsniveaus, design en onmiskenbare Made in Italy elegantie van de producten. Bekijk hier Bellelli fietsstoeltjes.
  • Bobike: Als ouder is je wereld nooit meer hetzelfde. En jouw voornaamste taak is nu het beschermen van je kindje. Bobike wil ouders daarbij helpen. Omdat het zo leuk is om de wereld te verkennen op de fiets en samen met je kindje avonturen te beleven, zorgt Bobike ervoor dat dit veilig kan met een Bobike kinderzitje. Bij Bobike staat kwaliteit voorop. Naast een doordacht design van Nederlandse bodem, comfort en gebruiksgemak, maakt Bobike gebruik van een unieke dubbelwandige schaal voor al haar fietststoeltjes voor optimale veiligheid. Bekijk hier Bobike fietsstoeltjes.
  • GMG Yepp: Al vanaf 1934 verkoopt GMG fietszitjes en met de introductie van de Yepp fietsstoel is GMG een hele nieuwe weg ingeslagen. Door het gebruik van innovatieve materialen en een eigentijdse vormgeving staat de wereld van de fietszitjes op zijn kop. Vanaf de komst van de Yepp fietszitjes in 2009 zijn de fietsstoeltjes diverse design prijzen ontvangen. De Yepp fietszitjes voldoen zowel aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344 als het Amerikaanse ASTM keurmerk. Bekijk hier GMG Yepp fietsstoeltjes.
  • Hamax: Hamax is een wereldleider in onder meer fietsstoeltjes voor kinderen. De visie van Hama is het ontwikkelen van producten om vrijetijdsactiviteiten van gezinnen te stimuleren. De focus van Hamax ligt op het continu creëren van innovatieve producten die de veiligheid van kinderen onderweg garandeert. De fietsstoeltjes van Hamax voldoende aan de strengste geldende veiligheidseisen en voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344. Bekijk hier Hamax fietsstoeltjes.
  • Hollandia: Hollandia is een producten van fietsen en fietsstoeltjes voor je kindje. Hollandia bestaat uit een team van vakmensen en produceert al haar fietsen en fietsstoeltjes in Europese fabrieken in samenwerking met betrouwbare Joint Venture partners. Er worden door Hollandia geen concessies gedaan ten aanzien van gebruikte materialen, milieu en kwaliteitseisen voor haar producten. Bekijk hier Hollandia fietsstoeltjes.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je fietsstoeltje of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken fietsstoeltjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email