Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

5 redenen waarom moederschap in 2de jaar beter is

Het eerste jaar ouderschap kan naast erg bijzonder, ook erg pittig zijn. Het is een jaar waarin je lichaam nog herstellende is van de zwangerschap en je mentaal ook tijd nodig hebt om je nieuwe wereld te laten landen. Na een jaar is het ouderschap een stuk meer comfortabel, leuk en gemakkelijker. Waarom?

Hormonen zijn gestabiliseerd

Het eerste jaar leef je – al hoewel je daar niet altijd erg in hebt – nogal in een waas. Je kunt nog huilen om arbitraire zaken. Hormonen hebben dat eerste jaar niet alleen nog grip op je emoties, maar leiden ook tot een gekmakend ene extreem haarverlies waar niemand het ooit over heeft.

De verandering van je identiteit is compleet

Het krijgen van kinderen is een grote – de grootste – ommezwaai in je leven en je hieraan aanpassen is best lastig. Het gaat er niet om dat je niet meer spontaan plannen maken of op pad gaat. Het gaat erom jezelf te leren begrijpen in je nieuwe rol als moeder en hoe je deze nieuw verworven rol kunt inpassen in je identiteit. Het duurt wel een jaar voordat je dat kunt doen.

Je voelt je eindelijk uitgerust

Onnodig om te zeggen is dat nieuwbakken ouders maar weinig slaap krijgen. Het eerste jaar denk je dat er geen einde aan komt. Maar wanneer je baby eenmaal langere tijd doorslaapt en je je slaap weer kunt pakken, zul je uitgerust de wereld weer aan kunnen.

Het is leuker

Wanneer je kindje nog een baby is, is het vooral een non stop rotatie aan luiers, voedingen en boertjes. Wanneer je kindje ouder is verrassen ze je met grappige nieuwe woorden die ze niet goed uitspreken, enthousiaste danspasjes en lief gegiechel. Ook zoeken oudere kinderen ook steeds meer vol interesse en nieuwsgierigheid de interactie met jou en hun omgeving, wat prachtig is om te zien.

Kinderen geven duidelijke hun liefde terug.

Soms helpt het bij de dag in dag uit verzorging van je baby om daar iets van liefde voor terug te krijgen. Natuurlijk komen en lachjes op het gezicht van je kindje na een aantal weken. Vanaf de leeftijd van 1 jaar krijg je pas echt de waardering: met luchtkusjes, je kindje die naar je uitroept (papa! mama!).

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email