Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Baby’s die heviger zweten zijn minder agressieve peuters

Twaalf maanden oude baby’s die meer zweten wanneer zij worden geconfronteerd met enge situaties tonen tijdens hun peutertijd minder agressie, toont een onderzoek aan van de Universiteit van Cardiff.

Gedurende het onderzoek werd een zweet-monitor naast voeten van eenjarige baby’s ‘ geplaatst om hun reactie te meten op lawaai en een mechanische robot. Twee jaar later werd vervolgens data verzameld van het agressieve gedrag van de kinderen. Baby’s met een sterke lichamelijke reactie op angst en woede bleken minder fysiek en verbaal agressief als peuters.

Waarom sommige baby’s een sterke fysieke reactie in de studie hadden en sommige niet is onduidelijk, maar het suggereert dat agressie bij kleuters genetisch zou kunnen zijn. Dit terwijl men altijd heeft gekeken naar de ouders of slechte omgevingen waarom een ​​kind agressief is.

Vergelijkbaar onderzoek is ook gedaan onder adolescenten en toonde vergelijkbare resultaten: hoe meer de huid reageerde op angst en woede, hoe minder agressief de adolescent. Criminologie expert Prof Adrian Raine van de universiteit van Pennsylvania zegt hierover: “Als deze nieuwe resultaten kunnen worden gerepliceerd en uitgebreid naar andere leeftijden, hebben ze mogelijk belangrijke gevolgen voor de toekomst voor het  voorspellen van agressief en gewelddadig gedrag.”

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email