Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Tweetaligheid is goed voor de hersenen van je kind

Tweetalig onderwijs heeft een positief effect op de intelligentie van kleuters, concludeert een onderzoekster van de Universiteit van Gent in haar doctoraat.

De kleuters met tweetalig onderwijs bleken na een jaar een hoger IQ te hebben. Tweetaligheid resulteert namelijk in het soepel houden van de hersenen en traint de hersenen bovendien. Voor ouders die hun kinderen tweetalig opvoeden, is de uitkomst van het onderzoek zeer positief.

 

In een langdurige studie werden de intellectuele vaardigheden van eentalige kleuters vergeleken met die van kleuters die tweetalig werden onderwezen. De conclusies van het onderzoek zijn duidelijk: tweetaligheid kent diverse cognitieve voordelen. De kleuters die tweetalig onderwijs gingen volgen bleken na een jaar hoger te scoren op een intelligentietest dan kleuters die eentalig onderwijs volgden, zelfs al hadden beide groepen kleuters bij start van dat jaar een gelijke score.

Uit een ander onderzoek van de Universiteit van Gent en Brussel kon al de conclusie worden getrokken dat tweetaligheid de negatieve cognitieve symptomen van Alzheimer tussen de vier en vijf jaar kan uitstellen. Ook gezonde tweetalige volwassenen scoren op cognitief vlak beter dan eentalige volwassenen, blijkt uit twee andere studies.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email