Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Baby’s leren in baarmoeder verschillende talen onderscheiden

baby baarmoeder taalUit onderzoek onder 40 pasgeboren baby’s blijkt dat baby’s van een paar uur oud in de baarmoeder al leren om verschillende talen te onderscheiden. Het gaat dan om het herkennen van verschillen tussen de moedertaal en geluiden van buitenlandse talen, meldt Pacific Lutheran University.

Achtergrond hiervan is dat de laatste tien weken voor de geboorte baby’s intensief luisteren wanneer hun moeder spreekt. De foetus richt zich met name op de klinkers die de moeder uitspreekt. Bij de baby’s uit het onderzoek werd de interesse van hen in geluiden gemeten via een op een computer aangesloten speen gemeten. Hierbij was een duidelijk verschil te zien bij het horen van de moedertaal versus een buitenlandse taal. Waar de baby’s langer aan de speen bleven zuigen bij het horen van een buitenlandse taal, deze zij dit korter bij het horen van de moedertaal.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email