Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Je kind leren zwemmen met een stoomcursus tijdens de zomer

Tegenwoordig bestaat de optie om in de zomer een stoomcursus zwemmen te doen.

Waar het vroeger enkel gangbaar was dat ouders gedurende een jaar per diploma elke week met de kinderen naar het zwembad gingen, is dat nu verleden tijd.

Het voordeel is dat ouders en hun kinderen niet meer buiten de vakantie elke week naar het zwembad af hoeven te reizen en de kinderen nog voor het vertrek richting vakantiebestemming binnen een paar weken een diploma binnen hebben.

Het zogenoemde turbozwemmen bestond al langer, maar is de de laatste jaren steeds populairder geworden onder (vooral werkende) ouders. Vooral werkende ouders zijn gecharmeerd van deze spoedcursus. Zo hoeven ze na de zomervakantie niet meer maandenlang elke week op en neer voor een uurtje zwemles, maar heeft hun kleintje binnen een paar weken het diploma op zak.

Voor ouders die het merendeel van de schoolvakanties in het buitenland doorbrengt, bestaat ook een passende oplossing. Zwemscholen verzorgen namelijk ook zwemles in Europese vakantiebestemmingen. Zwemschool 123 Jump is bijvoorbeeld één van de aanbieders.

De stoomcursus betekent wel dat kinderen op dagelijkse basis 4-5 uur per dag in het zwembad doorbrengen. De Nederlandse zwembond is niet positief over een spoedcursus zwemmen. “Met turbozwemmen leer je kinderen een trucje, maar niet daadwerkelijk goed zwemmen. Kinderen moeten leren goed in het water te liggen en drijven en het lichaam moet wennen aan de bewegingen. Dat kost tijd en leer je niet even in enkele weken”, vertelt Jan Kossen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email