Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is het Buitenspeeldag. Omdat tegenwoordig nog maar 1 op de 5 kinderen niet of maar een keer per week vrij buitenspeelt, en maar liefst 80 procent van de kinderen te weinig beweegt is de Buitenspeeldag geinitieerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Het doel: onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is, maar noodzakelijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Jantje Beton en Nickelodeon roepen ook andere organisaties op om in hun buurt een buitenspeelactiviteit te organiseren. De inschrijving is inmiddels hiervoor gestart. Als op 8 juni zoveel mogelijk organisaties een leuk en actief spelprogramma organiseren, stimuleert dat kinderen en ouders om meer naar buiten te gaan.

 

 

Vorig jaar werden er op ruim 1000 locaties buitenspeelactiviteiten georganiseerd door onder andere gemeenten, scholen, buurtverenigingen, kinderopvangcentra en ouders en kinderen. Jantje Beton en Nickelodeon hopen dit jaar op minstens 1200 deelnemende locaties.

Wanneer: v8 juni 2016

Waar: Overal waar ook maar iets georganiseerd wordt door jou of anderen, hier kun je de locaties opzoeken.

Meer informatie: hier

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email