Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Eerste kinderdagverblijf met inrichting geïnspireerd door neurowetenschap

In Sint-Genesius-Rhode in België is een eerste kinderdagverblijf gestart waarvan de inrichting is geïnspireerd door de neurowetenschap. De Nederlandse designer Roy Verbakel ontwikkelde het zogenaamde Spacious-Minds concept met de Amerikaanse neurowetenschapper Karen Dobkins.

Onderdeel van het ontwerp zijn een hekwerk met spijlen van plexiglas, rustgevende witte muren met een lichte tint groen, spiegels die de natuur weerspiegelen, de afwezigheid van deuren en deurposten geschilderd in rood en blauw: twee kleuren waar baby’s affiniteit mee hebben.

In december 2016 werd de eerste zogenaamde neurocrèche geopend. De inrichting zou invloed op de medewerkers en de kinderen omdat deze als licht en opgeruimd ervaren wordt. En dat geeft een positief gevoel.

Roy Verbakel heeft samen met Karen Dobkins van de Universiteit van California Spacious-Minds opgericht. Ze ontwerpen meubels en interieurs voor kinderdagverblijven die zijn gebaseerd op neurowetenschap. Het doel is het visuele hersendeel te stimuleren om het welbevinden van kinderen en medewerkers te vergroten. Hoewel er in de Verenigde Staten wordt geëxperimenteerd met neurowetenschap-architectuur, was er tot nu toe niemand die het concept introduceerde bij kinderdagverblijven.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email