Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een voedingskussen?

Wat is een voedingskussen

Veel zwangere vrouwen kampen, met name wanneer hun buik steeds dikker wordt met slapeloosheid en onrustige nachten gedurende de zwangerschapsperiode. Om comfortabeler te slapen wordt vaak aangeraden op om een voedingskussen te slapen. Een zwangerschapskussen is specifiek ontworpen voor zwangere vrouwen, maar heeft meerdere functies. Ook na je bevalling kun je het goed gebruiken bij de verzorging van je baby. Met een voedingskussen wordt het geven van borstvoeding gemakkelijker en comfortabeler. Een voedingskussen geeft namelijk extra steun en helpt je om je baby in de goede positie te krijgen en te behouden. Ook voor jou als moeder biedt een voedingskussen de mogelijkheid om tijdens de voeding een fijne, ontspannen houding aan te nemen.

Kooptips voor een voedingskussen

Om ervoor te zorgen dat je een goed voedingskussen aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Omvang voedingskussen: je hebt kleine en grote voedingskussens. Kleine voedingskussens leg je tijdens het voeden op schoot en kun je gebruiken als neksteun. Grote voedingskussens kun je daarentegen beter gebruiken tijdens het slapen, vooral in de laatste weken van je zwangerschap, wanneer je extra ondersteuning nodig hebt. Een groot voedingskussen is ook handiger bij het voeden van je baby.
 • Stevigheid voedingskussen: je hebt mogelijk een voorkeur voor de stevigheid van een voedingskussen . De stevigheid hangt af van de vulling van een voedingskussen. Er zijn twee opties, namelijk grote of kleine korrels. Een voedingskussen gevuld met grote korrels is minder stevig dan een voedingskussen gevuld met kleine korrels.
 • Hoes voedingskussen: voedingskussens hebben een hoes die van katoen kan zijn of badstof. Bekijk wat hierin je voorkeur heeft.
 • Kleur en print hoes voedingskussen: een voedingskussen dient in eerste instantie praktische doeleinden, toch is het ook leuk wanneer het er mooi uitziet. Gelukkig heb je een ruim aanbod aan hoezen voor voedingskussen met verschillende uni kleuren en/of prints. Bekijk ook hiervoor wat jij het leukst vindt.

Bekende merken voedingskussen

Wil je weten welke merken er van voedingskussens zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Babylonia: Babylonia ontwikkelt mooie producten voor baby’s, kinderen en ouders voor elke elke gelegenheid, waaronder voedingskussens. De collecties van Babylonia zijn lief, leuk, hip, en comfortabel. Goed voor jou en goed voor de wereld! Van primair belang bij de ontwikkeling van Babylonia producten is kwaliteit en welbehagen. Bekijk hier Babylonia voedingskussens.
 • ISI Mini: ISI Mini biedt kwalitatief hoogwaardige producten aan, waaronder voedingskussens. De ruimte collectie aan babyproducten van ISI Mini is met zorg en aandacht gemaakt en samengesteld. En daarbij en zo veel mogelijk gemaakt van natuurlijke materialen. ISI Mini bestaat al sinds 1947 een wil sindsdien de basis bieden voor een goede groei van een kind. ISI Mini is behalve in Nederland, ook onder meer ook in België, Spanje en de Scandinavische landen verkrijgbaar. Bekijk hier ISI Mini voedingskussens.
 • Jollein: Jollein is een betaalbaar merk merk met een ruim assortiment aan babyartikelen. De leukste babykamertextiel en -accessoires vind je bij Jollein! Van heerlijk zachte en warme dekentjes tot coole kinderfauteuils en kleurrijke voedingskussens. Bekijk ook eens onze uitgebreide hydrofiel collectie, deze handige producten zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren en hippe prints. De producten van Jollein zijn daarbij duurzaam, veilig, hygiënisch en functioneel. Bekijk hier Jollein voedingskussens.
 • Snoozzz: Snoozzz staat voor veiligheid, geborgenheid en kwaliteit. Alle Snoozzz babyproducten zijn met de grootste zorg en liefde ontwikkeld. Het assortiment van Snoozzz bestaat onder meer uit slaapwikkels, voedingskussen en badcapes. Snoozzz heeft met haar slaapwikkel, die voorkomt dat je jonge baby tijdens zijn slaap draait en niet meer terug kan draaien, een nominatie behaald voor het beste babyproduct van het jaar tijdens ‘s werelds grootste babyvakbeurs Kind und Jugend. Wereldwijd worden Snoozzz producten met het grootste plezier gebruikt. Bekijk hier Snoozzz voedingskussens.
 • Babyjem: Babyjem is een exclusief en luxe merk. De producten van Babyjem voor jouw baby- of kinderkamer hebben een tijdloos design en een heel eigen gezicht. Denk aan badtextiel, bedtextiel en voedingskussens. Alle producten van Babyjem zijn vervaardigd van de beste materialen waarbij niet alleen aan uitstraling en duurzaamheid is gedacht maar ook aan de veiligheid van je kindje. Babyjem is een kindvriendelijk merk dat bijdraagt aan een gezond slaapklimaat. Bekijk hier Babyjem voedingskussens.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je voedingskussen of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken voedingskussens.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email