Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Het Hof van Zagreb beslist dat vaccinatie kinderen verplicht blijft

Naamloos5Het Grondwettelijk Hof van Zagreb in Kroatië heeft herbevestigt dat kinderen verplicht moeten worden gevaccineerd. Argumenten voor de beslissing zijn dat het recht van het kind op gezondheid belangrijker is dan de rechten van de ouders voor  (verkeerde ) keuzevrijheid .

In Kroatië is het op dit moment grondwettelijk een plicht om kinderen te vaccineren. Door het echtpaar Gašprotić en de maatschappij organisatie Life of vaccinatie uit Zagreb, werd een voorstel ingediend om dit te herzien. De verplichting van de vaccinatie is in de afgelopen maanden een extreem gevoelig onderwerp geworden, in het bijzonder nadat er een aantal negatieve berichten waren. Onder meer met betrekking tot het feit dat de Kroatische wetgeving in strijd is met het recht van ouders om hun kinderen op te voeden volgens hun eigen overtuigingen. Kinderen die niet gevaccineerd worden, mogen zich niet inschrijven bij een kleuterschool of school.

Het Hof heeft dit voorstel echter afgewezen.

Om hun kinderen te beschermen heeft het echtpaar Gašprotić niet gereageerd op de beslissing van de rechtbank . Het ministerie van Volksgezondheid op zijn beurt gaf als reactie zich voor te bereiden op een publiek debat over het onderwerp . 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email