Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe vermaak ik mijn kind?

misimpHoe lastig is het soms om je kind zichzelf te laten vermaken. Het laatste wat je wilt merken, is dat hij zich verveelt. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt ondernemen met je kind, zonder veel geld uit hoeven geven. Heb je bijvoorbeeld ooit hier wel eens aan gedacht? Dit is wel een tip, geschikt voor een wat ouder kind (vanaf een jaar of 6).

Tip: pak wollen draad en maak deze kriskras vast in één van de gangen van je huis. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de draden ruim genoeg is dat je kind in staat is om er gemakkelijk tussen te staan, zonder het te raken. Zorg er  ook voor dat de draden laag genoeg hangen, dat je kind er gemakkelijk overheen kan stappen, zonder het te raken. Aan het einde van het parcours plaats je een leuke schat voor je kind (bv. een gezonde snack). Heb je het draad eenmaal opgehangen, dan kan het spel beginnen. De bedoeling is om de schat aan het einde van het parcours als team te bereiken. De schat is zichtbaar opgesteld maar worden door laserstralen (het wollen draad) bewaakt. Wanneer de klok begint te lopen start de missie. Wanneer iemand een wollen draad raakt, gaat het alarm af een moet het hele team terug naar het begin en krijgt een nieuwe poging. Concentratie en samenwerking is dus een vereiste!

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email