Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vertel je kind niet dat groenten gezond zijn!

etenJe kind boodschappen te geven over gezond voedsel werkt niet bij kinderen, volgens een nieuwe studie. Onderzoekers van de universiteit van Chicago ontdekten dat kleuters minder geneigd waren om voedsel te eten toen ze te horen kregen dat ze de ingrediënten hen slimmer of sterker maken, omdat ze geloofden dat dit ten koste zou gaan van de smaak. De onderzoekers stellen voor dat ouders gezonde voedingsproducenten gewoon moet serveren zonder enig bericht over het doel. De producten zonder begeleidende boodschap ervaren kinderen namelijk als lekker.

In het onderzoek voerden onderzoekers dr Maimaran en dr. Fishbach diverse tests uit met kleuters van de McGaw YMCA in Evanston , Illinois . Bij elke gelegenheid werd het kind een verhaal voorgelezen over een meisje genaamd Tara , die Wheat Thins crackers at voordat ze ging spelen. Er waren twee varianten van het verhaal, één gericht op de gezondheidsvoordelen van de crackers en een tweede variant zonder bericht over gevolgen voor de gezondheid. In de gezonde variant werden de crackers gepresenteerd als instrument om sterk, gezond en energiek te worden, en wees de onderzoeker onderwijl naar haar eigen armspieren. Om te controleren of de kinderen de boodschap van het verhaal hadden begrepen, vroeg de onderzoeker aan het eind:”Wist je dat Wheat Thins crackers goed zijn voor je gezondheid?” Dr Maimaran en dr. Ayelet ontdekten dat kinderen minder crackers aten wanneer ze de gezonde variant te horen kregen van het verhaal. 

De uitgebreide onderzoeksresultaten van Dr Maimaran en dr. Fishbach zullen in het najaar worden gepubliceerd in de Journal of Consumer Research.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email