Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Homoseksuele vader wordt gevoeliger door komst baby

mgDxSo8Uit onderzoek blijkt dat het brein van homoseksuele mannen gevoeliger wordt wanneer er een baby in hun leven komt waar zij voor zorgen. Met name een bepaald deel in de hersenen, de amygdala genoemd, wordt namelijk actiever in het verwerken van sterke emoties. Ook andere emotionele gebieden in de hersenen van homoseksuele vaders worden actiever.

De wetenschappelijk bevindingen zijn gebaseerd op hersenscans van 20 heteroseksuele moeders, 21 heteroseksuele vaders en 48 homoseksuele vaders, alleen met een relatie. Deze personen werden onderworpen aan beelden van zichzelf tijdens deze scans, gemaakt tijdens zorgmomenten met hun kinderen. Tijdens het kijken werd door de wetenschappers gemeten hoe de hersenen van de proefpersonen reageerden.

Bij moeders werd een verhoogde activiteit in de amygdala opgemerkt. Dit verklaart dat ze ook sterker reageerden op onder meer huilen van een baby. Zowel hetero- als homoseksuele vaders vertoonden met name een verhoogde activiteit in hersengebieden die een relatie hebben met logisch redeneren en sociale interactie. Daarnaast reageerde net als bij moeders, ook bij homoseksuele vaders de amygdala opvallend sterker.

Homoseksuele mannen vertonen zodoende zowel moederlijk al vaderlijke eigenschappen. “Het brein van vaders is erg plastisch”, verklaart onderzoeker Ruth Feldman. “Wanneer er twee vaders zijn, moet het brein zowel het moeder- als het vadergedeelte inschakelen om als optimale ouder te fungeren, En dat gebeurt dan ook.” Het bewijst volgens de onderzoekers dat twee homoseksuele vaders even goed in staat zijn om voor een kind te zorgen in vergelijking met een heteroseksueel koppel.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email