Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Is de Nederlandse vrije opvoeding de beste of teveel doorgeslagen?

Nederlandse kinderen blijken de meest gelukkige kinderen in de wereld. De Nederlandse manier van opvoeden is hiervan de oorzaak. Dat vinden een Amerikaanse en een Engelse die in Nederland wonen met hun gezin. Samen schreven zij het boek De gelukkigste kinderen van de wereld. Opvoeden The Dutch Way. Maar is de Nederlandse opvoeding wel de beste?

Een Unicef-onderzoek uit 2016 concludeert in elk geval wel dat de Nederlandse opvoeding de beste is. Unicef vergeleek in haar onderzoek de positie van kinderen in 21 ontwikkelde landen op basis van veertig factoren waaronder veiligheid, onderwijs en armoede. Nederland kwam op plek één te staan.

Cabaretier Roue Verveer maakte met Hanneke Groenteman een tv-serie over opvoeden en schreef er ook een boek over. Verveer vindt de Nederlandse opvoedmethode juist soms veel te vrij en onderstreept dat “slappe Nederlandse ouders beter hun grenzen moeten trekken.” Kinderen zouden niet alles mogen bepalen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email