Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kindersterfte is sinds 1990 wereldwijd bijna gehalveerd

Het aantal sterftegevallen onder kinderen wereldwijd is in de periode tussen 1990 en 2013 bijna gehalveerd volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is hun conclusie op basis van de “World Health Statistics”, waarin data verzameld is van 194 landen. De Millenniumdoelstelling rond dit kindersterfte zal eind 2015 echter helaas niet worden gerealiseerd.

In 1990 kwamen gemiddeld 90 kinderen om per 1.000 kinderen die levend werden geboren. In 2013 waren dit 46 kinderen waarmee sprake is van een daling van bijna 49%. Het aantal pasgeboren baby’s dat gestorven is, daalde van 4,7 miljoen naar 2,8 miljoen per jaar.

In de Millenniumdoelstellingen die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld in relatie tot kindersterfte was echter dat het aantal kindersterftegevallen twee derde zou moeten dalen. Deze doelstelling zal slechts door minder dan een derde van de landen bereikt worden. De belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd bij kinderen jonger dan vijf jaar zijn momenteel complicaties na premature geboortes, longontstekingen, een gebrek aan zuurstof tijdens de geboorte en diarree.

Margaret Chan, de WHO directeur-generaal zegt hierover “Hoewel de verbetering heel bemoedigend is, zijn er nog zeer grote verschillen tussen en binnen de verschillende landen. Het geeft aan dat kinderen nog beter toegang moeten krijgen tot gezondheidsdiensten”.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email