Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kraamzorg blijft in het basispakket

Kraamzorg blijft in het basispakket ondanks dat de afgelopen jaren er kritiek was op het vergoeden hiervan. Minister Schippers volgt hiermee het advies op van het Zorginstituut Nederland.

Ze had het instituut om advies gevraagd naar aanleiding van reacties van burgers op haar oproep, om met voorstellen te komen voor bezuinigingen op het pakket. Veel mensen waren van mening dat kraamzorg niet meer vergoed hoefde te worden.

Goede kraamzorg is volgens Schippers echter noodzakelijk in het basispakket. Kraamzorg draagt bij aan het herstel van de moeder en is een goede start van het kind. Ook draagt kraamzorg bij aan het tijdig signaleren van eventuele kritische thuissituaties. Wanneer kraamzorg niet meer vergoed zou worden in het basispakket, bestaat de vrees dat nog weinig ouders hier gebruik van zullen maken.

Minister Schippers heeft aangegeven samen met professionals te willen kijken hoe kraamzorg beter kan aansluiten op de persoonlijke situatie. Het aantal uren en de taken van de kraamverzorgster moeten beter overeenkomen met de behoefte van het gezin. Kraamzorg zou dan dus meer maatwerk worden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email