Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Luier met sensor laat weten wanneer er verschoond moet worden

luiersDoor Japanse wetenschappers is er recent een luier ontwikkeld die een sensor bevat die onder andere gebruikt kan worden om een de ouder draadloos te informeren of de luier verschoond moet worden. Dit bericht staat vermeldt in de Maleisische krant New Straits Times.

De sensor kan veranderingen meten in natheid, druk en temperatuur in de luier en kan daarom gebruikt worden in een baby luier. Andere mogelijke toepassingen zijn als meter voor de bloeddruk of het zuurstofniveau in het bloed van een patiënt. De sensor wordt draadloos voorzien van energie en verstuurt en kan informatie ook draadloos versturen naar een ontvanger. Het nadeel is nu wel nog dat de ontvanger en energiebron heel dichtbij elkaar in de buurt moeten zijn. De wetenschappers zijn echter voornemens om deze afstand te proberen te vergroten.

De productiekosten van de sensor hoeven in de toekomst maar enkele centen te kosten, hij kan namelijk met een bestaande inkt jet-technologie geprint worden op een flexibel plastic laagje.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email