Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Conceivable iPhone-app ondersteunt bij het zwanger worden

Wanneer je probeert zwanger te worden, zijn er heel wat variabelen die van invloed zijn op de kans van slagen. Er is nu een app beschikbaar die voor jou probeert te achterhalen welke factoren dit zijn. Deze app heet de Conceivable app. Wanneer je hier een abonnement op aflsuit krijg je elke maand supplementen toegestuurd, die de kans op een zwangerschap kunnen vergroten.

Het idee achter deze app is ontstaan in een zwangerschapskliniek in Texas. Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om een zwangerschapskliniek te bezoeken, bedacht CEO Kirsten Karchmer een oplossing die ook op afstand werkt. Karchmer ontdekte in de kliniek dat een aantal factoren de kans op een zwangerschap kunnen beïnvloeden. Dit zijn bijvoorbeeld caffeïnegebruik, alcoholconsumptie, lichaamsbeweging, eetgewoonten, roken, stress, een onregelmatige menstruatie cyclus van de vrouw. Zo hebben vrouwen met een korte cyclus van 26 dagen of minder, bijvoorbeeld een 50% lagere kans op een zwangerschap. De Conceivable app kijkt naar 50 verschillende factoren. Op basis van die factoren stelt de app een programma samen voor de aanstaande moeder. Dit programma bevat onder meer een maaltijdplan, recepten,  boodschappenlijstjes, oefeningen voor zowel lichaam als geest en ook kruidensupplementen. Conceivable lijkt zich vooral te richten op de Amerikaanse markt en is nu nog alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store.

Het abonnement met persoonlijke begeleiding is niet gratis. Je betaalt $199 per maand voor de begeleiding. Dit is echter goedkoper dan voor eigen rekening naar een zwangerschapskliniek te gaan.  Inmiddels maken al 7.000 vrouwen gebruik van het abonnement, waarvan de helft inmiddels zwanger is. Bij het gebruik van enkel de app zou het slagingspercentage lager kunnen liggen, omdat er geen persoonlijke begeleiding is. De afgelopen vier maanden is er getest met 100 testkoppels, waarvan twee zwanger zijn geworden.

Ben je op zoek naar een (goedkoper) alternatief, kijk dan eens naar apps zoals Glow, waarmee je je vruchtbaarheid kunt bijhouden. In deze app kun je ook allerlei dingen vastleggen, zoals je stemming en symptomen. Voor factoren als kruidensupplementen en het verminderen van koffie, alcohol en stress zul je dan zelfstandig moeten doen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email