Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Maand van conceptie heeft rol in de vaststelling van baby’s gezondheid

Baby’s die in mei verwerkt worden lopen meer risico om te vroeg geboren. Dit is de verrassende conclusie van een onderzoek van twee artsen aan de Princeton University die gegevens van 1,4 miljoen baby’s hebben verzameld en geanalyseerd van ongeveer 647.000 moeders. Zij vonden ook dat baby’s verwekt tijdens de zomermaanden de neiging om iets meer te wegen bij de geboorte dan babies die op andere momenten van het jaar.Janet Currie en Hannes Schwandt van het Centrum voor Gezondheid en Welzijn van de Princeton University suggereren in hun paper dat deze vreemde bevinding kan worden verklaard doordat de aanstaande moeders een verhoogde blootstelling hebben aan de seizoensgebonden griep in januari en februari, precies wanneer een baby die in mei verwerkt wordt geboren zou moeten worden. De studie was niet direct op zoek naar een oorzaak-gevolg relatie.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email